Autószerviz 4. kerület

Az autó átvizsgálása során a következőket ellenőrizzük:

A járművek folyamatos és biztonságos működését elősegíti  a rendszeres karbantartásuk. Ezért célszerű - a gépjármű garanciális időtartama után is - elvégeztetni a gyár által előírt összes karbantartást az éves vagy kilométer függő átvizsgálások során. Megfelelő gondoskodással és odafigyeléssel a jármű élettartama meghosszabbodhat.

Motor

Levegőbeömlő csövek ellenőrzése tömítettségre, levegőszűrő tisztítása, szükség szerint cseréje. Üzemanyag vezetékek, tömlők, csatlakozók ellenőrzése tömítettségre.

Üzemanyagszűrőt (benzin, vagy gázolajszűrőt) szükség szerint cseréljük. Vízhűtőrendszer ellenőrzése tömítettségre, hűtőfolyadék szint és fagyáspont ellenőrzése, korrigálása.

Hajtómű és vezérműszíj csere ellenőrzés után.


Időpont kérése itt: Kapcsolat / visszahívás kérése

VISSZAHÍVÁST KÉREK

Kuplung és sebváltó

Hidraulikus működésű kuplung központi kinyomócsapágy vagy kuplung munkahengerek vezetékeinek tömítettség ellenőrzése, fékfolyadék utántöltése. Mechanikus működtetésű kuplungnál a kuplung bowden állapotának ellenőrzése, holtjáték állítása. A próbakör alatt kiderül, hogy a kuplung csúszik, vagy nem emel ki.

Sebességváltó ellenőrzése tömítettségre, váltóolaj szint utántöltése, vagy cseréje. Féltengelycsukló kardántengely holtjátékvizsgálata, féltengely porvédő gumiharang vizsgálata tömörségre.


Kuplungcserére, kuplungjavításra vagy
féltengely felújítás és féltengelycsukló gumiharang cserére időpont kérése itt: Kapcsolat / visszahívás kérése

Kormánymű

Szervokormány folyadékszint és az olaj minőségének vizsgálata, utántöltése-cseréje. Csak gyári utasítás szerinti kormányszervo olaj használható.

Szervocső és csatlakozó tömörségvizsgálata.
Kormányműház repedések, lógások keresése.
Kormányporvédő gumiharang ellenőrzése.


A kormánymű felújításra, javítására kérjen időpont itt: Kapcsolat / visszahívás kérése

Futómű és kerékfelfüggesztés

Lengéscsillapító állapotának ellenőrzése szemrevételezéssel, folyásra utaló nyomok és mechanikus sérülések keresése. Rossz lengéscsillapító porvédő cseréjével megelőzhető a gátló idő előtti meghibásodása. Kormányösszekötő vezető csukló és lengőkar gömbfej ellenőrzése, ha lógnak kicseréljük. Stabilizátor rúd felfüggesztési pontjainak ellenőrzése.

Próbaút alkalmával ha a futómű kopog - kotyog vagy rossz az úttartása mindenképpen megkeressük a hiba okát. Egyenletlen gumiabroncs kopás a futómű hibájára utal. A futómű javítás során feltárt és kijavított hibák után mindenképpen futómű állítás szükséges.

Ha az autó futóművétől kopogó - kotyogó hangot hall, vagy rossz az úttartása a futóművet haladéktalanul javítani kell. A felfüggesztések megbontásos javítása után az autóján minden esetben futómű állítás történik.


Futómű javításra, gömbfej cserére, lengéscsillapító javításra időpont kérése itt: Kapcsolat / visszahívás kérése

Kerekek és gumiabroncsok

Megfelelő gumiabroncs méret használata a személygépkocsin elengedhetetlen. Egyforma méretnek kell lenni az első és hátsó tengelyeken. A gumiabroncs oldalfalának és futófelületének vizsgálata mintázata ép, nem lehet repedezett. A gumiabroncs bordázatmélységének (profilmélység) mérése. A bordázat a teljes futófelület 75%-án min.: 16 mm-nek kell lennie.

Keréknyomás ellenőrzése. A nyomást hideg gumiabroncson végezzük.


Téli - nyári gumicsere soron kívül időpont itt: Kapcsolat / visszahívás kérése

Fékberendezés, abs

Fékbetét és féktárcsa vastagságának, állapotának ellenőrzése. Fék tisztítása vegyszerrel. Fékvezetékek, tömlők és a fékrendszer csatlakozások tömítettsége - épsége ellenőrzése. Repedt fékcső esetén nem engedjük tovább az autót műhelyünkből. Rögzítőfék, kézifék szükség szerint beállítása, fékfolyadék szint ellenőrzése és a fékolaj minőség műszeres bevizsgálás, ha szükséges cseréje.

Abs vezetékek csatlakozók vizsgálata, az abs hibajelző lámpa működésének ellenőrzése diagnosztikai műszerrel. A fék bármely egységének megbontása után minden esetben fékhatásmérés történik.


Az autó fékolajat kettő évente cserélni kell. Fékjavításra, fékbetétcserére időpont kérése itt: Kapcsolat / visszahívás kérése

Elektromos rendszer

Az autó indító akkumulátor műszeres ellenőrzése, bemérése. Akkumulátorsaruk, főkábelek vizsgálata az autó külső világítás (helyzetjelző - tompított fényszóró - távolsági fény - irányjelző - ködfényszóró,ködlámpa - féklámpa - tolatólámpa) és azok visszajelzőinek működésének ellenőrzése.

Fényszóró beállítás, hogy a megfelelő helyre világítson az autónk. Kürt, hangjelzés működés ellenőrzése. Szervizintervallum kijelző visszaállítása. Vezérlőegységek lekérdezése diagnosztikai műszer használatával. Hibakód kiolvasás, hibakód törlés és elektromos egységek alapbeállítása, programozása. Légzsák hiba ellenörzése.


Autóvillamossági problémák javítására időpont kérése itt: Kapcsolat / visszahívás kérése

Utastér

Ülések megfelelő rögzítettsége, biztonsági öv és övfeszítők állapotának ellenőrzése. Pedálgumik kopottságának ellenőrzés. Ajtózárak beállítása, kenése. Oldal lemenő ablaküveg működés ellenőrzése. Por és pollenszűrő eltömődöttségének ellenőrzése szükség szerint cseréje.

Pollenszűrő csere esetén klímatisztítás javasolt. Vegyszeres és vagy ózonos klímatisztítás, fertőtlenítés.


Időpont kérése itt: Kapcsolat / visszahívás kérése

Külső

Karosszéria ellenőrzése szélvédő szemrevételezéses vizsgálata rejtett kavicsfelverődés, repedés keresése. Szélvédő és fényszóró mosóberendezés működése, ablakmosó folyadék utántöltése.

Ablaktörlő minden fokozatának ellenőrzése. Ablaktörlő lapátok állapotvizsgálata ha nem lát ki autójából rendesen, akkor univerzális ablaktörlő lapát cseréje.


Ablaktörlőlapát cseréhez időpont kérése itt: Kapcsolat / visszahívás kérése