baleseti kárügyintézés
Baleset után… kárügyintézés, segít az Auto-Szum Kft.!
január 18, 2016
Autó Hibakód kiolvasás
Autó Hibakód kiolvasás… figyelj rá, ha felvillan egy hibajelzés a műszerfalon!
február 5, 2016
Mutasd az összeset
biztosítás ügyintézés

Biztosítás ügyintézés az Auto-Szum Kft.-nél: A legjobb biztosítási ajánlatokat nálunk találod!

Kötelező biztosításra szükség van, ha részt akarunk venni a forgalomban. Ez tény, de nem mindegy, mennyit fizetünk érte! Az Auto-Szum Kft. segít a biztosítás ügyintézésben, hogy kedvezőbb biztosítási ajánlatot kapj, mintha magad intéznéd a biztosítást!

Milyen biztosítást érdemes kötnöd? Milyen kapcsolat van a műszaki vizsga és a biztosítás között? Hogyan történik a biztosítás ügyintézés, egy olyan jármű vásárlása esetében, ami akárcsak ideiglenesen, de ki volt vonva a forgalomból? Olvass tovább a válaszokért…

Műszaki vizsga és biztosítás

Nem lehet őket egymástól elválasztani, ugyanis a sikeres műszaki vizsga feltétele, hogy érvényes biztosítás legyen a járművön. Mind az érvényes műszaki vizsga, mind pedig az érvényes biztosítás is feltétele a forgalomban való részvételnek!

Nézzünk egy gyakorlati példát az ellenőrzésre…

Közúti forgalomban igazoltat minket a rendőr. A forgalmiban jól láthatóan benne van, hogy meddig érvényes a műszaki vizsga. A biztosítást 2014 előtt igazolni kellett egy csekkszelvénnyel vagy egy utalási bizonylattal, annak függvényében, hogy hogyan rendeztük a biztosítási díjat. 2014-ben azonban változott a rendszer, és a rendőrség számára elektronikusan lekérhető lett a biztosítás igazolása. Így már nem szükséges magunknál tartani a biztosítás meglétét igazoló dokumentumot.

Mi a helyzet viszont a műszaki vizsgával?
Sokan a fent említett változások kapcsán tévesen azt gondolják, hogy a műszaki vizsgára sem kell magukkal vinni a kötelező biztosítást igazoló dokumentumot (csekkszelvény, utalási bizonylat, biztosító által küldött igazolás). Ez azonban nem igaz! Azért, mert egy közúti ellenőrzés során már nem kell bemutatni a biztosítás igazolását, a sikeres műszaki vizsgához továbbra is szükséges magunkkal vinni azt!

Biztosításkötés, biztosítás ügyintézés

Biztosításkötésre akkor van szükség, ha megvásárolunk egy autót és névre írjuk azt, vagy pedig akkor, ha valami oknál fogva a régebbi autónkat kivontuk a forgalomból, és most újra szeretnénk visszahelyezni azt.

Ha az előbbi esetet nézzük, akkor az adás-vételi szerződés megkötése után egyből kössük meg a kötelező biztosítást, mert a biztosító napi bírságot szabhat ki elmulasztás esetén.

Előfordulhat, hogy rendszám nélküli autót vásárolunk pl: külföldről. Ilyenkor a biztosítás ügyintézés során bejelöljük, hogy még nincs rendszám az autón. A jármű egyéb adataira pl: alvázszámra akkor is meg tudjuk kötni a biztosítást.

Biztosító váltás

Bár a biztosítás ügyintézéssel, kötéssel sietni kell, nehogy bírságot szabjon ki a biztosító, mégis érdemes jól átgondolni a megfelelő biztosítás kiválasztását. Egy elkapkodott döntés következményeképpen egy egész évig tartó rossz kondíciókkal megkötött biztosítás fizetése várhat ránk. Váltásra ugyanis évente csak egyszer, az év végén van lehetőség.

Érdemes feltérképezni a biztosító piac lehetőségeit, ugyanis sokszor megéri váltani, egy olcsóbb ajánlat miatt. Az Auto-Szum Kft. akkor is segít a biztosítás ügyintézésben, ha váltásról van szó! Ha biztosítót váltanál, keress minket bizalommal!

Biztosítás ügyintézés kár esetén

Egy közúti baleset során – akár okozója, akár elszenvedője vagy – épp elég fejtörést és aggodalmaskodást okozhat a biztosítás ügyintézés. Folyamatosan egyeztetni a biztosítóval, intézni a kárfelmérést és a kárügyintézést… valljuk be, nem egyszerű folyamat! Emellett még ott vannak az esetleges szerviz problémák is, melyeket a baleset okozhatott a járművön! Segítünk a bajban, bízd ránk a biztosítás ügyintézést akár közúti baleset után is!

  • Minden biztosító társaságnak megvan a saját kárbejelentő dokumentuma. Akár tőlünk is letöltheted a megfelelőt: Biztosítási kárbejelentők
  • A kárbejelentőn minden kérdést pontosan válaszolj meg, semmi ne maradjon megválaszolatlanul!
  • Akkor is töltsétek ki a kárbejelentőt, ha ellentétes a véleményetek a baleset másik résztvevőjével!
  • Baleset után okozóként 8 napod van a baleset bejelentésére saját biztosítódnál, elszenvedőként 30 napod! Figyelj a határidőre!


Az Auto-Szum Kft akkor is tud Neked segíteni a biztosítás ügyintézésben…

  • ha szeretnéd forgalomba helyezni most vásárolt autód,
  • ha először lesz magyar biztosítás kötve a vásárolt autóra,
  • ha balesetet szenvedtél,
  • ha körülnéznél a piacon, hogy nem kaphatsz-e jobb kondíciókkal rendelkező biztosítási ajánlatot az év végi váltáskor.

17 biztosító társasággal állunk partnerkapcsolatban, így nálunk biztosan megtalálod a legjobb ajánlatot!

Segítünk a biztosítás ügyintézésben… kérd visszahívásunkat vagy vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!
+36 70 507 69 83