Autód készen áll a télre? Teszteld le velünk!

gépjármű adatlekérő
Végre itt a gépjármű adatlekérdező
november 26, 2015
Ünnepi nyitva tartás az Auto-Szum Kft.-nél
december 10, 2015
Mutasd az összeset
mikortól kell a téli gumi?

Most már nem csak a naptár szerint, de az időjárást tekintve is a tél küszöbén állunk. Ne érjen váratlanul a zord időjárás, készítsd fel időben autódat a hideg hónapokra!

Téli gumi

A téli gumi fontosságáról és szükségszerűségéről már többször írtunk blogunkban, így most ezt nem is részleteznénk különösebben. Talán csak ismét felhívnánk a figyelmedet arra, hogyha még nem cserélted volna le az abroncsaidat, akkor mielőbb tedd meg! Ugyanis az átlaghőmérséklet már javában 7 fok alá csökkent!

Hűtőfolyadék

Érdemes akár egy benzinkúton bemérnünk a hűtőfolyadék fagyállóságát, és ha szükséges még most az igazán zord idő előtt szükség szerint pótolni azt. A nem kellően hidegtűrő folyadék igen nagy problémákat tud okozni pl: a motorblokkban.

Nem csak a hűtőfolyadéknak kell fagyállónak lennie, gondoskodjunk róla, hogy a szélvédőmosónk is rendelkezzen ezzel a tulajdonsággal! Ha esetleg nyári folyadékot használtunk, még a fagy beállta előtt spricceljük ki a folyadékot a tartályból, és cseréljük le fagyálló télire!

Ablaktörlő

Ha már a szélvédőnél tartunk, fontos megemlítenünk, hogy fagyban különösen ügyeljünk az ablaktörlő lapátokra is! Minden hosszabb parkoláskor állítsuk fel a lapátokat, esélyük se legyen ráfagyni az üvegre!

A szélvédő másik oldala…

Az üvegek belső felülete is épp oly fontos, mint a külső, ne feledkezzünk hát meg róla! A tél beköszöntével felüti fejét a pára. Előzzük meg ezt, és használjunk párásodás gátló sprayt a belső üvegeken! Emellett érdemes egy kifejezetten erre a célra használt száraz ruhát is tartani a kesztyűtartóban, hogy néha áttörölhessük vele az üveget!

Akkumulátor

Az az akkumulátor, ami nyáron vígan, gond nélkül működik, lehetséges, hogy télen, a hidegebb reggeleken már problémás. Főleg, ha korosabb, pár éves példányról beszélünk. Legyünk tisztábban azzal, hogy télen fokozott igénybe vételnek van kitéve az aksink – elsősorban a fagynak, és a fűtésnek köszöntően – így figyeljünk oda különösen annak teljesítményére. Ha úgy érezzük nem az igazi, ellenőrizzük a töltöttséget!

Világítótestek

Rövidülnek a nappalok, hosszabbodnak az éjszakák. Hamarabb sötétedik, így télen még inkább nélkülözhetetlen, hogy tökéletesen működjenek autónk lámpái, világítótestei. Érdemes átnézni, hogy az összes lámpa megfelelően működik-e. Beleértve a tompított fényszórókat, a reflektorokat, az irányjelzőket, a féklámpákat, a ködlámpákat és a tolatólámpákat is. Nézzük át, hogy ezek megfelelően be vannak-e állítva! A búrák rendben vannak? Nem töröttek, repedtek? Tisztítsuk is meg őket, a tökéletes világítás érdekében!


Hosszú útra készülsz? Ezeket ne hagyd otthon!
Egy hosszú téli úton mindig legyen nálad az autóban…

1. Egy jégkaparó.
2. Kellő üzemanyag. Ellenőrizd indulás előtt!
3. Egy bikakábel is jó szolgálatot tehet.
4. Egy kézi lámpa. Lehet akár zseb, akár fejlámpa is.
5. Vastag plusz öltözet. Bármikor jól jöhet!
6. Meleg takaró, pokróc.
7. Folyadék (víz, vagy tea).
8. Telefontöltő.
+1 Lehetőség szerint hólánc.Ha szeretnél biztosra menni…

Ha szeretnél garantáltan meggyőződni autód téli felkészültségéről…
Jelentkezz műhelyünkbe téli átvizsgálásra, és mi szakszerűen leellenőrizzük autód állapotát, és felkészítjük a téli időszakra!
A fent leírtakon túl elvégzünk egy olyan átvizsgálást autódon, amit a műszaki vizsga előtt is szoktunk.

Az átvizsgálás több olyan ellenőrzést is magába foglal, melyet otthon Te nem tudsz elvégezni, hiszen szervizkörülmények szükségesek hozzá.

Elérhetőségeinket ahol időpontot kérhetsz, ITT találod!