Miért hasznos a Bosch Assistance biztosítás?
március 31, 2016
Lejárt a műszaki vizsga? Hogyan tovább?
április 27, 2016
Mutasd az összeset

Tavaszi átvizsgálás, készítsd fel autód a jó időre!

Az autónk számára is megérkezett a jó idő, így mindenképpen aktuális válik a tavaszi átvizsgálás. A fagy, a hideg és nyálkás idő az autónkat is próbára tette, ezért mindenképpen érdemes egy tavaszi átvizsgálással megelőzni a későbbiek során felmerülő, akár költségesebb és macerásabb megoldást igénylő problémákat.

Előzd meg a bajt, olvasd el mit érdemes tudni a tavaszi átvizsgálásról…

Nyári gumicsere

Ahogyan arról már korábban írtunk aktuálissá vált a téli gumik, nyári gumira cserélése, nem érdemes feleslegesen koptatni a téli abroncsokat, ideje váltani! Sokan tévesen azt gondolják, hogy itt nagyjából meg is áll a tavaszi átvizsgálás elvégzése, pedig számos probléma előzhető meg, ha bejelentkezel egy tavaszi átvizsgálásra…

A tavaszi átvizsgálás során átnézzük a karosszériát és az ablakokat

Nagyon fontos, hogy a téli idénybevétel után gondoskodjunk a megfelelő kiláthatóságról. Hiszen a rossz időben elkophatott, károsodhatott az ablaktörlő. Ellenőrizzük, és szükség esetén cseréljük az alkatrészt! A fagyálló ablakmosó folyadékot is érdemes nyári változatra cserélni, már csak a bogáreltávolítása miatt is.

Maradjunk még mindig az autó karosszériájánál, érdemes ugyanis eszközölni egy teljes, alapos külső mosást is! A téli sótartalmú szennyeződés igencsak károsíthatja a karosszériát, ezért fontos az alvázmosás is.

Természetesen az átvizsgálás során átnézzük a világítóberendezéseket, azok megfelelő működését és persze az akkumulátort is…

A tavaszi átvizsgálás során kiemelt szerepet kap…

  • A fokozott igénybevétel miatt az akkumulátor töltöttségének ellenőrzése
  • Fékek és lengéscsillapítók átnézése
  • Kormány és futómű állapotának vizsgálata.

Utóbbi átvizsgálásáról mindenképpen érdemes pár külön szót ejteni. Télen ugyanis megszaporodnak a kátyúk, így sajnos elég gyakran elállítódik a futómű. Érdemes ezt ellenőriztetni és szükség esetén beállíttatni, ugyanis egy futóműállítás még mindig sokkal olcsóbb megoldás, mint egy rossz futóműállítás miatt keletkezett gumigarnitúra csere!

A tavaszi átvizsgálás egyik fő eleme: klímaellenőrzés, és tisztítás

Mindenképpen érdemes a nyári szezon előtt kitisztíttatni az autóklímát, ugyanis ha nem megfelelően működik az autó klímaberendezése, a komfortérzetünk romlásán túl (túl meleg hőérzet, kellemetlen szagok), akár az egészségünkre is káros hatással lehet, hiszen egy esetlegesen koszos klímarendszerben allergiát és légúti megbetegedéseket okozó baktériumok telepedhetnek meg.

Autótakarítás fontossága a tavaszi átvizsgálás során

Ahogyan már fentebb részleteztük, a külső takarítás elengedhetetlen kelléke a tavaszi átvizsgálásnak, elkerülve, hogy a télről fennmaradható sós szennyeződések károsítsák az autó külsejét – meg kell azonban említenünk a belső takarítás fontosságát is. Az utastér tisztítása közben érdemes különösen odafigyelni azokra a szűk, beeső zugokra, ahol megállhatott a nedvesség, hiszen ezek a káros baktériumoknak és gombáknak adhatnak otthont.

Ha szeretnél garantáltan meggyőződni autód biztonságos tavaszi átvizsgálásáról…

Jelentkezz 4. kerületi műhelyünkbe tavaszi átvizsgálásra, és mi szakszerűen leellenőrizzük autód állapotát, és felkészítjük a tavaszi – nyári időszakra!

A cikkben részletezett tavaszi átvizsgáláson túl elvégzünk egy olyan átvizsgálást is autódon, amit a műszaki vizsga előtt szoktunk. Hamarosan lejár a műszaki vizsgád? Akkor érdemes már akár most, tavasszal átvizsgáltatnod autód!

Az átvizsgálás több olyan ellenőrzést is magába foglal, melyet otthon Te nem tudsz elvégezni, hiszen szervizkörülmények és szaktudás is szükséges annak megfelelő kivitelezéséhez.

Kérj időpontot tavaszi átvizsgálásra még időben ezen a telefonszámon:
+36 70 507 69 83

Vedd fel velünk a kapcsolatot IDE kattintva.