300 ezer autót tiltanak ki Budapestről szmogriadó esetén
február 19, 2016
Miért hasznos a Bosch Assistance biztosítás?
március 31, 2016
Mutasd az összeset

Nyári gumicsere 4. kerület

Bár, ha kinézünk az ablakon az időjárás még nem tükrözi, de hamarosan megkezdődik a tavaszi, nyári időszak az utakon is. Amint a napi átlaghőmérséklet 7 fok felé emelkedik érdemes lecserélni a téli gumikat nyári gumikra.

Mikortól kell a nyári gumi?

Ahogy a bevezetőben is részleteztük Magyarországon a napi átlaghőmérséklethez kötik a nyári gumi – téli gumiváltást a szakemberek. Az ominózus 7 fok nem véletlen lett ennyire pontosan meghatározva, ugyanis átlagos 7 fok felett szűnik meg a hajnali fagy, a köd, a pára, amikor érdemesebb nyári gumira váltani. A 7 fokos napi átlaghőmérséklet általában március vége felé szokott Magyarországon bekövetkezni, így érdemes erre az időszakra időzíteni a nyári gumi cserét.

Ha nyári gumi helyett marad a téli

Mi történik, ha valaki nem vált, és téli gumit használ nyáron is? Egyrészt feleslegesen koptatja a téli gumijait a nyári időszakban. Ezek az abroncsok nagyobb megterhelésre készülnek, elsősorban fagyos, csúszós útra és nem forró aszfaltra. A túlzott koptatás mellett van még egy igen nagy hátránya a téli gumi nyári időszakban történő használatának, ez pedig a többletfogyasztás.

A téli gumik téli időszakra, a nyári gumik nyári útviszonyokra vannak tervezve. Nem érdemes tehát a téli-nyári gumi cserén spórolni!

A négy évszakos abroncsokat már a téli gumi cseréről szóló írásunkban kiveséztük, azonban a nyári gumi cserénél is fontos megemlíteni, hogy ezeket egy szakember sem ajánlja jó szívvel, ha igazán szélsőséges útviszonyokban is a volán mögé kell ülnünk. Mivel azt az abroncsot, ami megfelel a nyári forróságnak, és megfelelően tapad a jeges úton is, még nem találták fel, így ajánlatos évente kétszer a tél beköszöntével és a tél végeztével lecserélni abroncsainkat.

gumi-szerviz-4-kerulet

Hogyan tároljuk a leszerelt abroncsokat?

Gumicserét követően, ha magunk tároljunk a leszerelt garnitúrát, akkor érdemes mindig ügyelnünk a következőkre:

  • Leszerelést követően nézzük át alaposan az abroncsokat, hogy nem-e púposodnak ki, nem-e történt velük olyan kár, melynek vizsgálatát szakemberre kell bíznunk.
  • Lehetőség szerint tároljuk kerékre szerelve az abroncsokat, mindig egymásra fektetve!
  • Hűvös, nedvességtől és fénytől óvva érdemes tárolni a leszerelt abroncsokat!

Nyári gumi beszerzése

Az alábbi paramétereket feltétlen figyelembe kell venni nyári gumi választáskor:
Ha új nyári gumit vásárolunk, érdemes elolvasni nemcsak az idei, a tavalyi ADAC teszteket!

Ha használt nyári gumit vásárolunk, feltétlen nézzük meg a gumi profilmélységét. Magyarországon törvény írja elő, hogy nem közlekedhetünk 1,6 mm alatti profilmélységű gumival! Saját és környezetünk biztonsága érdekében, azonban érdemes 2 mm körül már lecserélni a gumikat!

Ha fontos Neked, hogy jó minőségű nyári gumikat kapj, elérhető áron, bízd ránk a nyári gumi beszerzését! Segítünk a megfelelő abroncs kiválasztásában!

A nyári gumi műszaki vizsga követelményei

Milyen előírások vannak a nyári gumik kapcsán, amiket megnéznek a műszaki vizsgán? Egy tengelyen azonos méretű, mintázatú guminak kell lennie. Tengelyenként lehet ugyan különböző a mintázat, a méret nem.

Az évszak szerinti gumik nem feltételei a sikeres műszaki vizsgának.

Nyári gumi felszerelése

Ha most készülsz nyári gumi vásárlásra, vagy ha már vásároltál új nyári gumit, vagy úgy döntöttél idén jó lesz még a tavalyi garnitúra…egy a lényeg: ha nyári gumi csere előtt állsz, keress minket bizalommal, ugyanis az Auto-Szum Kft.-nél profi kezekre bízhatod nyári gumijaid szervizelését! Korrekt árakon, gyorsan dolgozunk! Nálunk szakértelmet és biztonságot kapsz! Célunk, hogy Te magabiztosan érezd magad a volán mögött – legyen akár tél, akár nyár!

Kérj időben időpontot a nyári gumi cserére!

Az autószervizek – beleértve minket is – meghatározott kapacitással bírnak. Neked is és nekünk is sokkal könnyebb, ha idejében bejelentkezel nyári gumi cserére! Ne akkor kelljen kapkodni, amikor már javában tart a jó idő! Ne hagyd az utolsó pillanatra, hiszen idén is lesz nyár, idén is kelleni fog a nyári gumi… kérj időpontot ezen a telefonszámon: +36 70 507 69 83

Kérd visszahívásunkat vagy vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!