Műszaki vizsgáztatás 4. kerület
Műszaki vizsgáztatás 4. kerület
szeptember 24, 2015
műszaki vizsga előtt
Műszaki vizsga előtt
október 12, 2015
Mutasd az összeset
mikortól kell a téli gumi?

Mikortól kell a téli gumi?

Általánosan elfogadott az a tapasztalat, hogyha az átlaghőmérséklet 7 fok alá csökken, akkor ideje lecserélni a nyári abroncsot téli gumira. Sokan vitatják ennek jelentőségét, és a 7 foknál húzott határvonal meglétét. „Miért pont 7 fok?” És miért van egyáltalán szükség az évszakonkénti gumi cserére?

Miért fontos a téli gumi – nyári gumi cserélése?

A sarkalatos időjárási viszonyok megkövetelik, hogy alkalmazkodjunk az adott évszakhoz – az abroncsaink szempontjából is! Autónk abroncsainak igen szélsőséges útviszonynak kell megfelelnie az év bármely szakaszában. Hiszen nyáron inkább száraz, forró az útfelület, még télen csúszós, nyálkás, olykor fagyott úton kell helytállnia abroncsainknak. Az eltérő útviszonyok eltérő paramétereket követelnek meg, beleértve az abroncsok mintázatát, kapaszkodó felületét, tapadását is. Léteznek ugyan 4 évszakos abroncsok, de ezeket egy szakember sem ajánlja jó szívvel, ha igazán szélsőséges útviszonyokban is a volán mögé kell ülnünk. Mivel azt az abroncsot, ami megfelel a nyári forróságnak, és megfelelően tapad a jeges úton is, még nem találták fel ajánlatos évente kétszer a tél beköszöntével és a tél végeztével lecserélni abroncsainkat.

Mikor érdemes elővenni a téli gumit?

Az abroncsok használatát Magyarországon átlaghőmérséklet szerint ajánlják. Ahogy már a bevezetőben is írtuk, amint az átlaghőmérséklet 7 fok alá csökken, érdemes téli gumira váltani. Miért pont „7 fok”? Ennek a kérdésnek egyszerű a megválaszolása, ugyanis szakemberek szerint, ha az átlaghőmérséklet 7 fok alá csökken, megjelenik a talaj menti fagy, a köd, a hajnali mínusz hőmérséklet, ilyenkor már ellepheti az útburkolatot a hajnalban ráfagyott pára is. Ebben az időszakban megsokszorozódik a megcsúszásos balesetek száma, így nem kérdés: ideje elővenni a téli gumit!
téli gumi beszerzés

Téli gumi beszerzés

Ha fontos Neked, hogy jó minőséget kapj, elérhető áron, bízd ránk a téli gumi beszerzését! Segítünk a megfelelő abroncs kiválasztásában!

Téli gumi felszerelés

Ha már megvan a téli gumid, netán idén nem szeretnél vásárolni, akkor is keress minket bizalommal, ugyanis profi kezekre bízhatod abroncsaid szervizelését! Korrekt árakon, gyorsan dolgozunk! Nálunk szakértelmet és biztonságot kapsz! Célunk, hogy Te magabiztosan érezd magad a volán mögött – akkor is, ha épp köd van, vagy ráfagyott az útra a hajnali pára… hiszen tudod, hogy az abroncsaid megfelelően vannak felszerelve!

Kérj időben időpontot!

Az autószervizek – beleértve minket is – meghatározott kapacitással bírnak. Neked is és nekünk is sokkal könnyebb, ha idejében bejelentkezel téli gumi cserére! Ne akkor kelljen kapkodni, amikor már leesett a hó! Ne hagyd az utolsó pillanatra, hiszen idén is lesz tél…

kérj időpontot ezen a telefonszámon: +36 70 507 69 83